Strandarve-tzatziki
- 200 g strandarve (alternativt skvalderkål, strandbede eller sankt hans-urt)
- 5 dl græsk yoghurt
- En lille håndfuld ramsløg
- Salt
- Peber
- Rens strandarve grundigt i en skål med vand. Rusk let i skålen, så sandet drysser af vandet.
- Tag strandarve op af vandet og læg det på et viskestykke for at lade dem dryppe af.
- Hak strandarve groft.
- Hak ramsløg fint.
- Rør strandarve og ramsløg sammen med græsk yoghurt og smag til med salt og peber.
Tips
Brug denne tzatziki som tilbehør til et dejligt stykke fisk, eller et grillet stykke kød. Tzatzikien kan holde sig på køl i 4-6 dage og kan også nydes til et stykke brød eller ved siden af en salat.
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.