Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Middel
persons 3 prs.
time 30 min.

Grillet squash med strand-trehage og ærter

Ingredienser
  • 2 små squash
  • 1 håndfuld strand-trehage
  • 30 g. bælgede ærter
  • 8 store blade blomsterkarse
  • 1 blomsterkrone vild gulerodsblomst
  • 40 g. virkelig god olivenolie
  • Et skvæt god eddike
Fremgangsmåde
  1. Skær squashen i 1 cm tykke skiver på langs. Skær en række ridser på den ene side, som går cirka halvt igennem.
  2. Vend skiverne i lidt olivenolie og grill på den side med ridser. Squashskiverne skal være mørke, men må endelig ikke blive gennemtilberedte. Drys med en smule salt, når de bliver taget af varmen.
  3. Bring en gryde med saltet vand i kog. Blancher kort ærterne i det kogende vand og overfør til et kar med isvand.
  4. Steg blomsterkarsebladene i olie til de bliver sprøde. Overfør til fedtsugende papir.
  5. Tag de mindste og spæde stængler af strand-trehagen og sæt til side. Hak det resterende af urten fint.
  6. Hak ærter, blomsterkarse og vild gulerodsblomst groft og bland disse med den finthakkede strand-trehage.
  7. Vend blandingen med olivenolie og smag til med eddike og salt. Konsistensen skal være flydende - den må gerne minde lidt om en pesto.
  8. Fordel strand-trehage blandingen på de grillede squashskiver. Overfør skiverne til en tallerken og pynt med de mindste strand-trehageskud.
  • tips

    Strand-trehage kan med sin korianderlignende smag tilføje indtryk til retter, som man ellers ikke normalt associerer med det nordiske klima. Brug denne ret som snack inden en middag, eller som tilbehør til en hovedret. De skarpe smage fra urterne er i god balance med den grillede squash.

  • Nicolai Nørregaard

    Kadeau

    Nicolai Nørregaard har sammen med resten af holdet bag Kadeau, været med til at sætte Bornholm på det gastronomiske landkort, både i nationalt og internationalt regi. Med afsæt i det nordiske køkken, henrykker Nicolai med innovativ og legende kogekunst, som dog altid er funderet i solid velsmag. Udover den originale Kadeau på Bornholms smukke sydkyst og Kadeau København på Christianshavn, driver Nicolai og hans partnere Restaurant Nabo, Pony og Honey i København, samt Nordlandet på Bornholm.

    Foto: Marie Louise Munkegaard

    Nicolai Nørregaard

    Kadeau

    Nicolai Nørregaard har sammen med resten af holdet bag Kadeau, været med til at sætte Bornholm på det gastronomiske landkort, både i nationalt og internationalt regi. Med afsæt i det nordiske køkken, henrykker Nicolai med innovativ og legende kogekunst, som dog altid er funderet i solid velsmag. Udover den originale Kadeau på Bornholms smukke sydkyst og Kadeau København på Christianshavn, driver Nicolai og hans partnere Restaurant Nabo, Pony og Honey i København, samt Nordlandet på Bornholm.

    Foto: Marie Louise Munkegaard

    Råvarer brugt i Grillet squash med strand-trehage og ærter Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Grillet squash med strand-trehage og ærter