![](/application/files/3414/9839/0252/Opskrift_12_15_Tandfri_Vaarsalat_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Salat af tandfri vårsalat
- 500 g tandfri vårsalat (brug alternativt fuglegræs eller strandvejbred)
- 12 vagtelæg
- 1 rødløg
- 8 ansjosfileter
- 150 g brødcroutoner
- 25 g smør
- 25 g olivenolie
- 100 g hård ost - fx parmesan
- Æblecidereddike
- Dildtoppe
- Tidselolie
- En håndfuld vilde urter
- Salt
- Peber
- Hele planten uden rod
- Sæt en lille gryde med vand over. Kog æggene i 90 sekunder.
- Mens æggene koger, skal brødcroutonerne steges i lige dele smør og olivenolie - én spiseskefuld af hver. Kom fedtstof på panden og tilføj croutoner, når smørret er bruset af.
- Rør meget og ofte, så croutonerne får stegeskorpe på alle sider.
- Tag croutonerne af panden, når de har fået en gyldenbrun farve. Læg dem på fedtsugende papir.
- Skær rødløg i tynde skiver og hak dild og vilde urter groft. Overfør til en skål med tandfri vårsalat og rør godt sammen.
- Umiddelbart inden servering tilføjes tidselolie og eddike og det hele røres rundt.
- Pil æggene, og halver dem.
- Placer dem på salaten med brødcroutoner, ansjoser og flager af osten.
- Server med det samme.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.