![](/application/files/7114/9833/0075/Opskrift_12_14_Sosalat_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_easy.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Søsalat med agurk og fennikel
- 2 spsk tangeddike
- 1 tsk rørsukker
- 2 spsk neutral olie
- 200 g søsalat (eller tarmrørhinde)
- 1 fennikel
- 1 agurk
- 4 spsk purløg
- En lille håndfuld ramsløg
- Isterninger
- Havsalt
- Peber
- Hele planten
- Mandolinjern
- Skær tynde bånd af fennikel og agurk på et mandolinjern. Kom de tynde bånd i et isbad. Lad båndene blive i vandet indtil servering.
- Bland eddike, sukker, olie sammen i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Tilføj søsalat, fennikel, agurk til skålen.
- Hak ramsløg og purløg fint og tilføj til skålen.
- Bland alle ingredienserne grundigt.
- Server med det samme.
Tips
Servér denne salat som tilbehør til fiskeretter, hvor der mangler et grønt indspark.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.