Gå til VILDMAD.dk her

Blæretang

Blæretang ligger tit skyllet op på stranden i store, lugtende bunker fyldt med fluer. Men den levende, friske blæretang er en helt anden historie, der dufter og smager mildt og friskt af hav og samtidig scorer absolut topkarakter på sundhed.

  • Den levende blæretang vokser i store, bølgende tangskove tæt på kysten, hvor den sidder fast med en lille sugekop på sten under vandet. Den bliver op til 70 cm lang og ender yderst på bladene i gaffelformede forgreninger. Rundt på bladene er der luftblærer, som gør, at tangen kan holde sig oprejst i vandet. Helt yderst på bladene sidder der noget, som ligner runde eller hjerteformede, noprede æg. Det er tangens frugtlegemer, hvor den opbevarer sine frø. Blæretang smager bedst i de tidlige forårsmåneder, hvor du let kan klippe de yderste skud af den friske, levende tang. Opskyllet eller drivende tang skal du ikke spise.

  • Strand.
    Topskud: Marts, april, maj, juni.
    Sådan genkender du blæretang
    • 1. De gaffelformede forgreninger og luftfyldte blærer på bladene.
      2. Den lille sugekop, som tangen bruger til at sidde fast på sten.
      3. De runde eller hjerteformede frugtlegemer yderst på bladene.

Risiko for forveksling

Blæretang kan forveksles med andre slags brunalger, for eksempel savtang og lav klørtang, men ingen af dem har blæretangens karakteristiske luftblærer. Så længe tangplanterne er friske og lækre, kan du bruge dem alle i køkkenet.

KOMMER SNART