![](/application/files/3814/9838/9071/Opskrift_5_8_Strankarse_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Strandkarse med kogt æg og rå kammusling
- 4 hønseæg
- 4 kammuslinger
- 2 ansjosfileter
- 4 strandkarseblade (brug alternativt peberrod, strandsennep eller strandbede)
- Citronsaft og -skal
- Havsalt
- Peber
- Blade
- Kog æggene i seks minutter, så de er smilende
- Halver de smilende æg og anret på en tallerken.
- Fordel ansjoser, salt og peber, samt strandkarse over og omkring æggene.
- Hak kammuslingerne meget fint og fordel på tallerknen med lidt citronsaft og revet citronskal.
Tips
Denne ret fungerer fint som både en forret og en hovedret i sig selv. Synes man, at smagen fra strandkarsen bliver for meget kan man supplere med en smule spinat.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.