Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her

Rødknæ

Rødknæ er i familie med engsyre og kan både bruges i det salte og det søde køkken til at give syre og saft til dine retter. I nogle lande bruger man rødknæ og engsyre til at koagulere mælk, når der skal laves ost.

  • Sankested

    Rødknæ er egentlig en ukrudtsplante, som kan findes i mange forskellige slags natur. Dog kan den bedst lide lidt tør, stenet og sandet jord - og ganske meget sol. Meget udbredt er den på tørre områder i skove og på græsland, ligesom den kan stå i grøftekanter og nær bebyggelse.

  • Løvskov, nåleskov, by, hegn, grøftekant, græsland.
  • Sæson

    Rødknæ blomstrer fra juni til august, men du kan plukke den året rundt, så længe vinteren ikke er for hård.

  • Blade: Hele året.
  • Beskrivelse

    Rødknæ er en rødlig urt med en tynd stængel, der kan blive omkring 40 cm høj. Stænglen forgrener sig ofte og danner flere let krogede toppe. Den skyder op fra en buket af små blade, som minder om smalle spyd med små modhager i bunden. I toppen får rødknæ små røde blomster, der sidder helt op ad stænglen og ligner knopper. Rødknæ indeholder oxalsyre, som kan være giftigt i for store mængder, så spis kun lidt af gangen.

  • Sankning

    Det er typisk bladene, man bruger til madlavning, men hele planten kan spises.

Risiko for forveksling

Ingen risiko for forveksling.