![](/application/files/3614/9838/8553/Opskrift_6_03_Maelkehat_01.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Grillet velsmagende mælkehat i æblecider
- 2 kg velsmagende mælkehat (eller granmælkehat)
- 1 l æblecidereddike
- ½ l svampebouillon
- 300 g rørsukker
- 40 g havsalt
- 5 g sennepsfrø
- 4 cm peberrod
- 2 løg
- 10 fed hvidløg
- Lidt krondild
- Hele svampen, dog ikke det nederste af stokken
- Sylteglas
- Kom svampene på en meget varm grillpande og giv dem lidt farve. De skal ikke have lang tid.
- Kom eddike, bouillon, sukker, salt, sennepsfrø og krondild i en gryde og kog det op.
- Skær løg i kvarte og giv hvidløg et tryk med siden af en kniv. Tilsæt både løg og hvidløg til gryden og kog lagen op igen.
- Kom svampene og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
- Luk låget og vend glasset på hovedet i to minutter. Stil glasset til afkøling.
- Glasset kan stå på køl i op til et år. Sørg for at svampene altid er dækket af væsken.
Tips
Kom svampene i retter, hvor der er brug for syre. Skær svampene i mindre stykker og lad det trække med i lang tid. Svampene kan også hakkes fint og kommes i saucer eller lignende.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.