![](/application/files/5314/9833/0537/Opskrift_12_11_Lav_klortang_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Grillede klørtangskapers
- 500 g klørtang (eller blæretang)
- 300 g tangeddike
- 300 g vand, let saltet
- 75 g havsalt
- 1 cm frisk peberrod
- Lidt krondild
- Sylteglas, 600 ml
- Grill med trækul
- Tænd din grill
- Læg klørtangen i vand og vask den grundigt.
- Blancher tang og dild i kogende vand i 20 sekunder. Overfør til et isbad for at stoppe kogningen.
- Grill tangen over den varme trækulsgrill. Tangen må ikke få for meget - den skal stadig have sin saftighed.
- Kom efterfølgende tang i sylteglasset.
- Tilsæt let saltet vand, eddike, peberrod og dild. Sørg for, at tangen er fuldkommen dækket af lagen.
- Luk glasset og stil det et køligt sted i mindst tre dage inden det spises.
Tips
Kom de færdigtilberedte klørtangkapers i en salat for at tilføje en sur og saltet smag. De små kapers kan desuden bruges til at tilføje havsmag til sammenkogte retter, dressinger eller pestoer.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.