Grillet strandmælde med røget oksemarv
- 500 g strandmældeskud
- 50 g olivenolie
- 100 g røget oksemarv - denne kan man muligvis skaffe ved sin slagter. Kan alternativt udskiftes med bacon.
- Lidt æblecidereddike
- En lille håndfuld kruspersille
- En lille håndfuld friske urter - estragon og kørvel
- Fiskesauce (f.eks garum)
- Havsalt
- Ristet brød
- De grønne blade
- Grill
- Tænd grillen og sørg for, at den er varm og klar.
- Start med at pensle strandmælden med lidt olie.
- Skær oksemarv ud i mindre, mundrette stykker. Grill oksemarven og overfør til en lun metalskål.
- Grill herefter strandmælden meget kort og overfør til skålen med marv. Strandmælden skal være på den varme grill i nogle sekunder. De skal tage lidt farve, men må endelig ikke være helt gennemtilberedte og
- Hak persille og vilde urter fint og tilføj til skålen med oksemarv, sammen med eddike og fiskesauce.
- Rør rundt og anret det hele på en lun tallerken. Server med ristet brød.
Tips
Denne ret fungerer rigtig fint i sig selv. Det fede oksemarv og de friske urter giver en meget velbalanceret smagsprofil. Ønsker man en syrlig salatgarniture, kan man tilføje et par tynde skiver af umoden victoria blomme.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.