![](https://www.vildmad.dk/application/files/4614/9062/2307/VILDMAD_RV_Salturt_11.jpg)
![](https://www.vildmad.dk/application/files/4314/9062/2266/VILDMAD_RV_Salturt_16.jpg)
![](https://www.vildmad.dk/application/files/7914/9062/2257/VILDMAD_RV_Salturt_18.jpg)
![](/application/files/4514/9036/4910/salturt.jpg)
Salturt, almindelig
Salturt er en meget populær urt på restauranter, hvor den bliver brugt som et sprødt indslag med en helt særlig salt smag. Før i tiden, dengang salt var en dyr luksusvare, indsamlede man i Danmark vild salturt, og brugte det som erstatning for salt i maden.
- 1. Voksestedet i nærheden af saltvand.
2. De runde, leddelte stængler.
3. Sidestænglerne, der sidder parvist overfor hinanden.
Hele planten: Juni, juli, august, september.
Sådan genkender du salturt
Risiko for forveksling
Salturt kan ikke rigtig forveksles med andre planter (hvis ellers du holder øje med dens kendetegn).