![](/application/files/6714/8976/1535/1_7_Strandsennep.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_easy.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Grønne, skidne æg med strandsennep
- 10 æg
- 50 g gammeldags, kærnet smør
- 3 spsk hvedemel
- ca. 5 dl sødmælk
- 1½ spsk grov sennep
- Lidt citronsaft
- Lidt dild akvavit (kan undlades)
- 1 dl friskhakkede krydderurter - purløg, persille, dild
- Salt
- Peber
- Lidt strandsennep (brug alternativt strandkarse eller peberrod)
- Kog æggene i 6 minutter, eller til de er ‘smilende’.
- Smelt smørret i en gryde - pas på det ikke bruner.
- Tag gryden af varmen, tilsæt mel og rør godt rundt, så melet blander sig med smørret.
- Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt 2 dl. mælk. Rør grundigt rundt, så der ikke dannes klumper.
- Tilsæt resten af mælken under omrøring og fortsæt omrøringen 5-6 minutter.
- Smag saucen til med sennep, salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt akvavit.
- Tilsæt de friskhakkede krydderurter. Anret de lune æg i et fad og maskér æggende med saucen.
- Top retten af med den den plukkede strandsennep og groftkværnet peber.
Tips
En alternativ frokostversion kan laves med nye koge kartoffler og vagtelæg.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.