Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Januar
difficulty Let
persons 4 prs.
time 30 min.

Østershatte med urter

Ingredienser
  • 240 g. østershatte
  • 8 forårsløg
  • 3 spsk. koldpresset solsikkeolie eller ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 tsk. korianderfrø
  • 2 hvidløgsfed
  • En halv medium-stærk chili
  • 4 friske salvieblade
  • 4 friske mynteblade
  • 2 kviste estragon
  • Tørrede chiliflager (valgfrit)
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
  1. Klargør svampene ved at fjerne jord og dyppe dem med et fugtigt klæde.
  2. Skær svampene i store stykker.
  3. Skær forårsløg i stykker af 10 cm. Brug både det grønne og hvide af løgene.
  4. Hak hvidløg fint og knus korianderfrø.
  5. Varm olien i en pande. Sørg for, at panden er stor nok til holde alle svampene.
  6. Sauter korianderfrø og forårsløg i tre-fire minutter. Tilføj så svampene og lad dem sautere i fire-fem minutter over medium varme.
  7. Tilføj hvidløg, frisk chili, salvie, mynte og estragon. Man kan eventuelt rive eller hakke urterne groft inden de bliver tilføjet.
  8. Tilføj lidt salt og peber, og tilbered indtil svampene har smidt vandet og har taget lidt farve.
  9. Drys med lidt tørrede chiliflager, hvis du vil give retten en smule varme.
  10. Server med det samme.
  • Tips

    Ved Kaukasusbjergene i Georgien er skovene fyldt med vild mad, inklusiv et overflod af vilde svampe, som dækker skov og åbent land året rundt. Hvis du ikke har fundet østershatte til denne opskrift, kan du sagtens bruge andre svampe. Denne opskrift kan bruges på mange forskellige måder, og kan både blive brugt som tilbehør til en frokost eller middag, eller kan serveres med æg og toast til morgenmad.

  • Carla Capalbo

    Journalist, forfatter og fotograf

    Carla Capalbo er en prisvindende forfatter og fotograf, som arbejder med mad, vin og rejser. Hun er født i New York, og er vokset op i Paris og London, og har boet i Italien i adskillige år. Hendes nye bog TASTING GEORGIA A Food and Wine Journey in the Caucasus, er en blanding af en bog om mad og vin, en rejseguide og kogebog. Bogen er illustreret med Carlas egne fotografier. 

    Carla har skrevet 14 madrelaterede bøger og har i mange år skrevet om kokke, madaktivisme, mad og vin for adskillige magasiner og aviser på begge sider af Atlanterhavet. 

    Carla Capalbo

    Journalist, forfatter og fotograf

    Carla Capalbo er en prisvindende forfatter og fotograf, som arbejder med mad, vin og rejser. Hun er født i New York, og er vokset op i Paris og London, og har boet i Italien i adskillige år. Hendes nye bog TASTING GEORGIA A Food and Wine Journey in the Caucasus, er en blanding af en bog om mad og vin, en rejseguide og kogebog. Bogen er illustreret med Carlas egne fotografier. 

    Carla har skrevet 14 madrelaterede bøger og har i mange år skrevet om kokke, madaktivisme, mad og vin for adskillige magasiner og aviser på begge sider af Atlanterhavet. 

    Råvarer brugt i Østershatte med urter Vis alle