![](https://www.vildmad.dk/application/files/3314/9061/8636/VILDMAD_RV_Hassel_05.jpg)
![](https://www.vildmad.dk/application/files/3514/9061/8640/VILDMAD_RV_Hassel_01.jpg)
![](https://www.vildmad.dk/application/files/4214/9061/8643/VILDMAD_RV_Hassel_02.jpg)
![](/application/files/9414/9036/4782/hassel.jpg)
Hassel
Hvis du kun har smagt de hasselnødder, man køber i butikkerne, så skal du forberede dig på en stor overraskelse, når du første gang spiser en frisk hasselnød lige fra træet. Her får du den ægte, saftige oplevelse af den danske nationalnød.
- 1. De mange gråbrune, strittende stammer.
2. De runde eller hjerteformede blade med savtakkede kanter og små hår på undersiden.
3. De runde, brune nødder i lysegrønne haser.
Umodne nødder: September. Modne nødder: Oktober.
Sådan genkender du hassel
Risiko for forveksling
Hassel kan ikke rigtig forveksles med andre buske (hvis ellers du holder øje med dens kendetegn).