Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons 2 prs.
time 45 min.

Letstuvet strandvejbred

Ingredienser
  • 250 g strandvejbred (eller strandasters)
  • 25 g smør
  • 30 g skalotteløg
  • 30 g bacon
  • 50 g fløde
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
  • Søsalat
  • Dild
Brugte plantedele
  • Blade
Fremgangsmåde
  1. Rens strandvejbred-bladene og læg dem på et viskestykke for at tørre dem.
  2. Skær bacon og skalotteløg i små tern.
  3. Brun bacon i en gryde. Lad baconternene tage lidt farve og tilsæt så smør og skalotteløg og lad det sautere under omrøring i to minutter.
  4. Kom fløde og strandvejbredblade i gryden og lad det stå i yderligere to minutter.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Anret retten med søsalat og dild på toppen.
  • Tips

    Denne ret fungerer meget godt som tilbehør til et grillet stykke kød eller med pasta.

  • Thorsten Schmidt

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Thorsten Schmidt

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Letstuvet strandvejbred Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Letstuvet strandvejbred